Coaching?

Coaching, wat is dat eigenlijk?

Wikipedia beschrijft het goed: "Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige een-op-een-relatie. De gecoachte leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Het doel van coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en (professionele) bekwaamheid van de gecoachte."


Wie is van harte welkom?


Zowel bedrijven die één van hun medewerkers externe ondersteuning willen geven als individuen die nood hebben aan een coach.

Iedereen die een (nieuwe) stap wil zetten in zijn professionele carrière en/of privéleven, maar het moeilijk heeft om tot actie over te gaan, kan zeker langskomen.

Twijfel je aan jezelf, ben je te perfectionistisch, ... of staat de ladder die je beklimt wel tegen de juiste  muur? Laat er ons eens over praten.

Hoe gaan we van start?

We starten met een vrijblijvend kennismakings- en intakegesprek. Zijn we overtuigd van een potentiële positieve samenwerking, dan maken we duidelijke afspraken rond de concrete vraag, het verwachtingspatroon, de betaling, de confidentialiteit en alle andere relevante punten.

En dan?

Na het 'contract' - waarin je me het mandaat tot coaching geeft - start de effectieve coaching met sessies waarin we samen het gekozen pad bewandelen. Ik zal je steunen, maar ook prikkelen; bevragen én stimuleren.

Een sessie?

Op geregelde tijdstippen spreken we af om stappen te zetten in de gewenste richting naar het voorafbepaalde doel. Het tempo bepaal jij.

Een sessie duurt gemiddeld anderhalf uur en ze wordt afgesloten met afspraken rond de eerstvolgende stap die je zelf wil zetten.

De sessies hebben geen voorafgaand scenario; ze zijn afgestemd op de behoefte van het moment en aangepast aan je individuele noden.

Wat mag je verwachten?

Ik begeleid je in een 'veranderingstraject'. Uitgaande van een specifieke situatie of vraag word je bijgestaan in de weg naar je doel. Als coach zet ik je in beweging. Hoe en in welke richting kies jij zelf.

Wat mag je niet verwachten?

Coaching mag niet verward worden met counceling, mentorship of therapie. Een coach geeft tips noch tricks. Een coach reikt je geen oplossingen aan. Een coach gaat je niet opleiden.

Waar vindt de coaching plaats tijdens Corona-tijden?

De plaats van coaching gebeurt in samenspraak met jou: dat kan in het bedrijf, bij de coach, en ook nog online, via bijvoorbeeld Zoom, Skype of Facetime.

Maar ook de natuur is een potentiële omgeving. Oostende biedt heel wat unieke mogelijkheden, van het strand, over de duinen tot in het Maria Hendrikapark. Coaching van en in een andere dimensie. Interesse? Geprikkeld?

Hoe starten?

Stuur me een bericht of bel me en we spreken verder af of maak het je makkelijk en boek een afspraak in.

Nog vragen?

Neem dan zeker contact op.